Viktorka vyhrála v deseti na Kaňku

Kaňk - V 19. kole bylo na programu předměstské derby mezi SK Sokol Kaňk a TJ Viktoria Sedlec. Narazili na sebe sousedé z tabulky, které měli stejný počet bodů a bojovalo se o 5. místo v tabulce OP. Viktorka minulé kolo vyhrála ve Zbraslavicích 1:4 a potvrdila jarní formu. 

Kańk - Sedlec 1:2 (1:1) 

Úvod zápasu se Viktorce vůbec nevyvedl. Ve 3. minutě se Jan Růžička ve vápně vyhnul skluzu Martina Průši, následně si položil i brankaře Tomáše Rybáka a otevřel skóre zápasu - 1:0. Poté domácí nakopávali dlouhé balóny za obranu Viktorky, která se naopak snažila hrát kombinační fotbal. Ve 26. minutě musel po hlavičkovém souboji s protihráčem střídat Jirka Kubec, když si tvrdý střet vyžádal čtyři stehy. O pár minut později se Viktorka dočkala vyrovnání. Před brankou domácích se nejlépe zorientoval Marcel Poul a přízemní střelou trefil přesně levý dolní růžek branky Radka Vokouna - 1:1. Ještě před koncem poločasu neudržel nervy Míra Kořínek a po červené kartě putoval předčasně do kabin. 

 Kvůli oslabení musel trenér Vopatřil udělat  změny v sestavě a Pavla Vokouna nahradil byvalí kaňkovák Jan Ďoubal. Přestože hrála Viktorka v oslabení, tak hned v 50 minutě mohla dokončit obrat zápasu, když došlo ke střetu útočníka Martina Koldy a brankaře Radka Vokouna v pokutovém území a rozhodčí Lowe nařídl pokutový kop. Jenže Martin Kolda ukázal fair play a úmyslně pokutový kop nedal, za což sklidil potlesk od fanoušku z Kaňku. V 56. minutě se na levé straně uvolnil mercedes Ďoubal a v pokutovém území našel přízemní přihrávkou Pavla Mrštíka, který míč uklidl do dolního pravého rohu branky - 1:2. Po této brance se Viktorka stáhla do obrany a bránila jednogólový náskok. Obrana Viktorky hrála na jedničku a Kaňku naopak chyběl Míra Horký, ale i přesto se dostali do spousty šancí. Nejprve pálil Černohlávek těsně vedle pravé tyče Tomáše Rybáka. Poté se předvedl dvakrát Tomáš, když nejprve vyběhnutím zneškodnil šanci soupeře a poté vytěsnil střelu mířící do rohu branky. V závěru zápasu podpořil útot také "vrtulník" Vokoun, ale sám mohl inkasovat, když se Viktorka zmocnila míče, ale před střelou do prázdné ukončil rozhodčí Lowe utkání. 

střelci: 3. Jan Růžička - 29. Marcel Poul, 56. Pavel Mrštík

Sedlec: Rybák Tomáš  - Kožnar Nikola, Kořínek Miroslav, Mrštík Petr, Mrštík Pavel, Poul Marcel, Kolda Martin, Vokoun Pavel (46. Ďoubal Jan), Kubec Jiří (26. Košátko Daniel), Průša Martin (90. Žídek Kamil), Vavřina Jan

Rozhodčí: Lowe Vilém 

Diváků: 100