Útočník Jelínek vstřelil hattrick proti Uhlířům

Sedlec -  Ve 4. kole okresního přeboru Viktoria Sedlec doma přivítala mužstvo FK Uhlířské Janovice. V minulém kole se oběma soupeřům dařilo rozdílně. Sedmá Viktorka se šesti body porazila venku v derby Malín 2:0, naopak Uhlíři na třináctém místě bez bodu doma prohráli se Zbýšovem 0:1.

Uhlířské Janovice B postrádaly tyto hráče: Dotlačila, Srbu a Blechu.

Trenéru Luboši Votavovi chyběli tito hráči: Pavel Mrštík, Petr Mrštík, Michal Ivič, Jaroslav Poul a Michal Svoboda.

 TJ Viktoria Sedlec – FK Uhlířské Janovice B 7:2( 7:1)  .

Již ve 4. min. kapitán Zdychynec otevřel střelecký koncert v Sedlicích poté, co po rohovém kopu Volence a hlavičce Pospíšila odražený míč z malého vápna uklidil do sítě - 1:0 8. min. záložník Volenec zahraným rohovým kopem z pravé strany ve vápně opět našel Zdychynce a ten hlavou upravil na - 2:0.  Gól padnul i na druhé straně. V 9. min. se útočník Svoboda se uvolnil před velkým vápnem a střelou po zemi k levé tyči snížil na - 2:1. Uběhlo pár vteřin a skóre se na světelné tabuli se opět měnilo. Do střelecké listiny se také zapsal svátečný střelec Lukáš Tvrdý, který v 10. min. z velkého vápna překonal Mejstřika -3:1 Viktorka po vstřelené brance držela míč na svých kopačkách a tlačila se stále do koncovky. V 15. min. středopolař Spáčil uvolnil na levé straně Pospíšila, který přihrávkou po zemi na zadní tyč našel nabíhajícího útočníka Jelínka a ten ve skluzu zvýšil na - 4:121. min. se poprvé v Sedlicích kopal pokutový kop, když ve vápně byl faulován Jelínek a penaltu přehledem proměnil nejlepší střelec OP loňské ročníku Ladislav Pospíšil - 5:1  Blízko gólu byl také Volenec. V 28. min. po Pavlíkově autovém vhazování se odražený míč dostal k Volencovi, ten ovšem gólmana Mejstřika nepřekonal, protože jeho střelu reflexivně vyrazil na roh.  Ve 33. min. po Volencově centru z pravé strany se na malém vápně na přední tyči zorientoval útočník Jelínek a vsítil svůj druhý gól zápasu - 6:1  Ještě do poločasu se diváci dočkali hattricku, když se o něj postaral Jelínek. Ve 37. min. záložník Hvězda z levé strany servíroval „na zlatém podnose “balón útočníkovi Jelínkovi, který jsi na malém vápně nejprve položil brankáře Mejstřika a poté chladnokrevně uklidil míč do prázdné branky - 7:1, Což byl poločasový výsledek, který svítil na světelné tabuli.

Kdo čekal, že ve druhém dějství Viktorka bude pokračovat v střeleckých hodech,  ten se mýlil. Naopak byli to Uhlíři, kteří po změně stran mohli snížit. Ve 46. min. po faulu na Kulhánka ve vápně zahrál pokutový kop obránce Forman, ovšem brankáře Vokouna nepřekonal! Pro Vokouna je to první chycený pokutový kop v barvách Sedlic.I ve druhém poločase jsi Viktorka vytvořila šance, ovšem postrádala střelecké štěstí. V 51. po Gonově přihrávce se ve vápně prosadil Volenec, ale ani na podruhé v zápase nevyzrál na brankáře Mejstřika, protože Volencovu ránu vyrazil na roh. V 63. min. po centru Vrby z pravé strany se hlavou prosadil Gono, ale v záklonu hlavičkoval nad branku hostů. Naopak byli to hosté, kteří vstřelili branku. V 77. min. po Formanově centru z levé strany se do zakončení dostal střídající Bílek a ranou z velkého vápna do protipohybu Vokouna snížil -  7:2  V samém v závěru Viktorka mohla vsítit další gól. V 80. min. po centru M. Poula se na zadní tyči na malém vápně hlavou prosadil Jelínek, ale brankář Mejstřik na brankové čáře čaroval a jeho hlavičku zneškodnil. TJ Viktoria Sedlec doma rozdrtila U. Janovice B 7:2.

 

TJ Viktoria Sedlec – FK Uhlířské Janovice B 7:2( 7:1)

Branky :15. 33. 37. Jelínek, 4. 8. Zdychynec, 10. Tvrdý, 21. Pospíšil PK. - 9. Svoboda, 77. Bílek

ŽK 25. Hvězda - 88. Svoboda 1/1

Vi Sedlec : Vokoun Pavlík(56.Vavřina),Kožnar,Zdychynec, Reichert (56.Poul), Volenec Tvrdý( 45.Vrba), Spáčil( 45.Gono),Hvězda - Jelínek,  Pospíšil

U.Janovice B  : Mejstřik- Bohatec, Hurt, Stoupa, Forman- Vinický (45.Bílek), Marek, Cypra, Čížek - Svoboda, Kulhánek ( 73. Forster)