Kutnohroská rezerva oplatila Viktorce prohru z okresního přeboru a urvala aspoň pohár

Sedlec - Finále poháru OFS Kutná Hora v mužské kategorii sehrály dva nejlepší celky aktuální tabulky okresního přeboru - formálně domácí Sparta Kutná Hora B na hřišti Viktorie Sedlec. Kutnohorští chtěli vrátit soupeři nedávnou porážku, která je připravila o čelo tabulky. Viktorka zase chtěla oslavit "double" - vítězství v mistrovské soutěži i poháru.
Sedlec - K. Hora B 2:4 (2:2)  .

Začátek zápasu sliboval parádní podívanou: Už ve 4. min. poslal z hloubi vlastní poloviny Jan Vavřina, Jelínek přistrčil Hvězdovi, jehož centr a hlavičku Pavla Mrštíka Kutnohorští odvrátili, ale Volenec z dorážky přece jen otevřel skóre - 1:0. Kutnohorské rezervě pak stačily dvě minuty, aby stav otočila: Nejprve parádní trestný kop Krále usměrnil do sítě Černý a v 11. min. po autovém vhazování Kopecký přesně mířenou ranou strhl vedení na stranu Sparty - 1:2. Hra se pak přece jen uklidnila, Viktorka zatlačila soupeře v závěru: Ve 41. min. po rohovém kopu Jelínek srovnal na 2:2 a Sedlečtí měli i blízko třetí brance, jenže žádný ze závarů proměnit nedokázali.

Po přestávce už skórovala pouze Sparta B: V 61. min. po dalším trestném kopu Krále hlavičkoval do sítě B. Pospíšil - 2:3 a čtyři minuty později se sedleckou obranou probil Vodička a upravil na 2:4. Trenér Sedlce Luboš Votava přeskupil řady, vysunul do útoku stopera Zdychynce, na zvrat výsledku to už ale nestačilo, i když si Viktoriáni některé slibné pozice připravili.

"Vzhledem k tomu, že jsme hráli s vítězem okresního přeboru a na jeho hřišti, je to pro nás taková náplast," uvedl trenér Kutné Hory B František Onderka. "Dneska si někde dáme pivko, oslavy ale necháme až na sobotu po zápasu s Kácovem," naznačil.

"V první řadě bychom chtěli pogratulovat soupeři," zdůraznil trenér Viktorie Sedlec Luboš Votava. "My jsme si ten zápas prohráli prakticky sami," upozornil a vysvětlil: "Udělali jsme čtyři chyby při obsazování, v prvním poločase to byly dvě situace před velkým vápnem, ve druhé půli jsme nepohlídali dvě standardky."

Branky: 4. Volenec, 41. Jelínek - 10. O. Černý, 11. Kopecký, 61. B. Pospíšil, 65. Vodička
Rozhodčí: V. Müller - Kučera, Rezler st.
ŽK: M. Volenec, Kožnar, Pospíšil, L. Tvrdý, Jan Vavřina - Vodička, B. Pospíšil, T. Pospíšil.
Diváků: 150
Sedlec: Vokoun - D. Pavlík, Zdychynec, Kožnar, Jan Vavřina - M. Volenec, Gono, L. Tvrdý, Hvězda - Pav. Mrštík (49. Pospíšil), Jelínek (81. D. Košátko).  Trenér Luboš Votava.  
K. Hora B: M. Procházka - O. Nedvěd, M. Šváb, O. Černý, T. Pospíšil - Hulman, B. Pospíšil, Jak. Fajfr, Kopecký (64. Lebeda) - Vodička (90. Pudil), Král.  Trenér František Onderka.