Viktorka porazila Nové Dvory a vede okresní přebor!

Tři kola před koncem jarního okresního přeboru v sobotu odpoledne TJ Viktoria Sedlec doma přivítala TJ Sokol Nové Dvory. Tento duel, měl v sobotu, co nabídnout, protože na sebe narazily týmy, které se nacházely na opačných pólech tabulky O. P.  Osmé TJ Sokol Nové Dvory  se 27 body v minulém kole remizovaly  doma s Uhl.  Jan. B 2:2. Druhá Viktoria Sedlec s 48 body porazila venku Paběnice 5:1, když se mezi střelce  4x zapsal nejlepší střelec okresního přeboru Ladislav Pospíšil O další gól do sítě Paběnic se postaral Ďoubal. Přesně před rokem ve 23. kole 26. května Nové Dvory vyhrály v Sedlicích 3:1.

 Trenér Luboš Votava postrádal: Spáčila, Koldu, a bratři Mrštíkové.

Kouči Melšovi chyběl jen Kokeš.

TJ Viktoria Sedlec -  TJ Sokol Nové Dvory 4:1 (1:0) .

 

Už úvodu Viktorka získala potřebný klid na kopačkách a jednogólový náskok. Již v 8. min. Viktorka se dostala do vedení, když záložník Volenec z velkého vápna střelou ke vzdálené tyči „angličákem“ překonal gólmana Černého. – 1:0 Také Martin Volenec protrhl střeleckou smůlu a po 638. minutách vsítil celkem druhý gól na jaře. Hosté v prvním poločase měli sice více ze hry, ale brankové příležitosti si nevytvořili. Snad až v 17. min. po rohovém kopu Rajchmana se ve vápně hlavou prosadil záložník Pátek, ale hlavičkoval nad branku domácích.

Podobně se dařilo i na druhé straně Zdychyncovi. V 35. min. po rohovém kopu Volence se ve vápně prosadil kapitán Zdychynec, ale z vápna přestřelil branku hostů. V závěru prvního poločasu brankář Černý podržel své mužstvo. Nejprve ve 36. min. Černý vyrazil Pospíšilovu jedovatou střelu z vápna na roh. O minutu později brankář Černý u pravé tyče přehledem kryl technickou střelu Zdychynce z trestného kopu. Ve 40 min. po Hvězdově centru z levé strany a přihrávce Pospíšila se do zakončení dostal obránce Pavlík, ale jeho střela skončila v náruči gólmana Černého. Gól nepadl ani minutu před koncem do branky hostů. Vavřinova přízemní střela z 35. metrů mířila sice mezi tři tyče ale brankář Černý „prozatím“ jeho pokus kryl.

 

 

Do druhého dějství nastoupili lépe hosté. Hned po změně stran mohlo být vyrovnáno. V 46. min. se do vápna po levé straně dostal útočník Lev, ale v souboji jeden na jednoho Vokoun - Lev vyšel brankář vítězně, protože útočník Lev zakončil těsně vedle levé tyče Vokounovy branky. O minutu později se na druhé straně po rohovém kopu Volence se ve vápně prosadil stoper Zdychynec, ale hlavičkoval nad branku hostů.  Jenže jednobrankový náskok Viktorka na konec neudržela, protože v 52. min. ve vápně Vavřina fauloval Nováka a záložník Melša z pokutového kopu s přehledem vyrovnal na - 1:1 Novodvořští fotbalisté mohli vzápětí otočit skóre ve svůj prospěch. V 55. min. se po Pátkově rohu se na přední tyči prosadil útočník Lev, ale hlavičkoval mimo branku domácích. V 56. min. z pravé strany Ivičič poslal do vápna prudký centr na nabíhajícího záložníka Hvězdu, ten však nedokázal jeho centr hlavou usměrnit mezi tři tyče, který nakonec skončil v autu.

Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích. A to v 73. min. po centru Hvězdy z levé strany před velkým vápnem k odraženému míči dostal Volenec a tečovanou  střelou překonal gólmana Černého - 2:1 Martin Volenec tak vsítil druhý gól zápasu. Ovšem radost z vedení na straně domácích nemusela trvat dlouho. Protože v 78. min. útočník Lev vystřelil ze střední vzdálenosti a jeho technická střela těsně minula levou šibenici Vokounovy branky.  Poté akci hostů už Viktorka nepůjčila míč soupeři a vytvořila jsi další brankové příležitosti.87. min. střídající Ďoubal „ Mercedes“ uvolnil přihrávkou na levé straně Hvězdu, který přízemním centrem našel ve vápně volného Jelínka a ten bez zbytečné kličky vsítil na - 3:1Útočník Michal Jelínek také ukončil střelecký půst, když 718. min. vstřelil další branku na jaře. Ani ne o minutu později se mohl do střelecké listiny zapsat také střídající Poul, když opět po Hvězdově centru se do zakončení dostal Poul, ovšem hlavou na zadní tyči netrefil odkrytou branku. A tak poslední slovo zápasu měl obránce Vavřina, který napravil své zaváhaní z úvodu druhého poločasu. V 90. min. po centru Volence obránce Vavřina z velkého vápna v plném náběhu ranou pod břevno do šibenice uzavřel na konečných 4:1 pro Viktorku.

 

 

 

 

TJ Viktoria Sedlec -  TJ Sokol Nové Dvory 4:1 ( 1:0)

Rozhodčí Čejka Pavel

Branky 8.73. Volenec, 87. Jelínek, 90 Vavřina

 

Diváků 120

 

TJ Viktoria Sedlec Vokoun - Pavlík, Zdychynec,Kožnar,Vavřina - Ivičič( 61. Gono), Tvrdý, Volenec, Hvězda -Jelínek (88. Poul), Pospíšil( 70.Ďoubal)

 

 TJ Sokol Nové Dvory : Černý - Rak, Maláček, Rajchman, Dastych - Pátek,  Melša M,, Novák, Brant( 80. Čálek) - Lev, Marek( 85.Štefl)